lauantai 3. toukokuuta 2014

KIETAISUMEKKO

Tilasin kankaita.comista trikoita, yllä puuvillatrikoo, ajatuksella tehdä muutama kietaisumekko. Olin kovin innoissani, kun löysin Suuresta käsityöstä 9/2012 kietaisumekko 180-senttiselle o-vartaloiselle -mallin. Noh, koska olen vähän yksinkertainen, tajusin vasta lähes valmiista työstä, että se o-vartalolle sopivuus tulee siitä, ettei nauhoja kiedotakaan koko kropan ympärille. Vähän outo, vaikka tykkään yläosasta, kaarrokkeet ja laskokset ovat mukavannäköiset ja kokokin oli sopiva. Ehkä tuosta voisi muokata mekon kaarrokkeet säilyttäen...
Mutta kaiken kaikkiaan vähän pleeku. Pitäisiköhän etsiä kangasvärit ja jokin sievä sudenkorentosabluuna.

2 kommenttia:

  1. Jos kaipaat mekkoon kuvioita, niin kangasvärien sijaan voisit kokeilla kankaan etsausta, joka toimii samaan tapaan kuin kankaanpainanta, erona vain se, ettei siinä lisätä kankaan päälle väriä, vaan otetaan pois. :) Kloriitti toimii siinä vaikuttavana aineena (muttei sellaisenaan, vaan pitää valmistaa etsimassa, mulla on jossain ohjeetkin...). Oon itse ajatellut kokeilla tehdä joskus (mielellään tämän elämän aikana) mekon, johon tekisin "painokuvioita" etsaamalla. Siinä voi käyttää samoja sabluunoita kuin kankaanpainannassakin. Tietty kannattaa ensin testata jollekin tilkulle, että homma toimii, ennen kuin tärvelee mekon. ;) (minä tuskin malttaisin testata...)

    VastaaPoista
  2. Hei, mutta tuo kuulostaa hyvältä. Löytyisiköhän ohjeet netistä? Sillä tavalla kuviosta tulisi ikäään kuin kevyempi. Varmaankin voisi myös siveltimellä maalailla.

    VastaaPoista